Саопштење за јавност ОО СНС Свилајнац: Одговор на захтев Еколошког Покрета Свилајнац

SNSОпштински одбор СНС-а у Свилајнцу саопштењем за јавност обавештава суграђане да се јавно ограђује од одлуке општинског руководства (СДС-ДС-СПС-ДСС) да се на територији општине Свилајнац изгради Висаново постројење за третман медицинског (опасног инфективног) отпада на локацији бивши полигон ЈНА у близини Каменичке улице.

10.10.2015, ФГ ОО СНС Свилајнац

***

Ни као странка која у СО Свилајнац активно учествује кроз своју одборничку групу, али и ни као обични грађани нисмо били упознати да ће се градити овакво постројење.

Ми нисмо део владајуће коалиције, тако да на све важне одлуке које су од интереса за нашу општину и грађане не можемо да утичемо.

У циљу објективног информисања јавности, овим саопштењем желимо да изразимо најоштрију осуду према очигледном покушају манипулације грађана у вези са информацијом да челни људи ОО СНС Свилајнац подржавају изградњу овог постројења, што је апсолутна неистина.

Општински одбор СНС Свилајнац у потпуности не подржава пројекат изградње постројења за третман медицинског (опасног инфективног) отпада без обзира на то шта студија безбедности покаже, јер је несумљиво да овакав пројекат може лоше да утиче на квалитет живота грађана и нарушити животну средину.

Сматрамо да није у интересу Свилајнца да буде препонатљив по опасном отпаду већ по развоју пољопривреде.

 

 

Објављено 10.10.2015SNS_Saopstenje