Општина поставља асфалт за ВИСАН-ове камионе

image_pdfimage_print
ВИСАН-ов пут

Еко покрет Свилајанц, Каменичка улица после ромског насеља; 10. октобар 2015

Крајем септембра ове 2015-е године је свилајначко општинско Јавно Предузеће „Морава“ кренуло са припремом терена за постављање асфалта у Каменичкој улици. Већ пет година становници Каменичке улице обијају прагове канцеларије председника општине господина Милановића само са једном молбом: „Када ће наша (Каменичка) улица бити поново асфалтирана и тако враћена у пређашње стање“. Наслушали смо се разних обећања.

***

Пошто се ближе локални избори а приватној фирми Висан треба асфалтирани пут до рециклажног постројење за инфективни медицински отпад, тако се и асфалт враћа у Каменичку улицу. На жалост грађана Каменичке улице асфалт долази са Висанове стране а не из правца града. Све за ВИСАН а грађанима медицински опасни отпад.

Каменичка улица је 2002 године први пут асфалтирана новцем становника исте улице. За овај посао је Месна заједница Свилајнац склопила уговор са свим становницима улице.  Асфалтирње су дакле платили  становници Каменичке улице. Пре пет година је општинска власт у више наврата копала индустријску канализацију па је асфлат добрим делом уништен. Становнике Каменичке улице нико није ни обавестио а камоли питао за дозволу да уништава асфалт који су сами финанасирали.

 

Николић Ненад
Каменичка 15